Siirry suoraan sisältöön

Nordea osake

Nordea osake

Nordea on yritys, jonka melkeinpä kaikki suomalaiset tuntevat. Se on finanssialan konserni, joka tunnetaan pankkipalveluistaan – suurella osalla suomalaisista onkin tili juuri tässä pankissa. Kuka tahansa voi hankkia palasen yritystä, sillä Nordea osake noteerataan Helsingin pörssissä.

Nordea osake

Osakkeiden ja muiden sijoitusinstrumenttien ostaminen ja hallussapito suositulla eToro-kaupankäyntialustalla on helppoa. eToro tarjoaa laajan valikoiman saatavilla olevia osakkeita, hyödykkeitä ja ETF-rahastoja. Klikkaa linkkiä ja avaa oma eToro-tilisi muutamassa minuutissa.

Nordea osake Helsingin pörssissä

Osakkeen historialliseen kehitykseen kuuluu niin nousuja kuin laskujakin. Toisinaan kurssi on noussut tasaisen varmasti, ja toisinaan taas tullut rajullakin liikkeellä alas. Laskun pohjalla Nordea osake on ollut vain muutaman euron arvoinen, kun taas huipuilla kurssi on käynyt 10 euron päällä.

Varsinkin kurssin heilahtelusta johtuen riippuu pitkälti ostohetkestä, onko Nordea osake tehnyt tuottoa vai ei. Vuoden 2020 tienoilla nähtiin reipas pudotus, minkä jälkeen osakekurssi jälleen lähti nousuun palaten suurin piirtein pudotusta edeltäneelle tasolle. Myös juuri ennen vuotta 2010 ostaneet ovat sittemmin voineet saada hyviä myyntivoittoja. Nousujen ja laskujen takia kyseessä ei missään nimessä ole ollut tasaisen varma nousija, vaan pikemminkin varsin heilahteluille altis sijoituskohde.

Kristallipalloa ei ole saatavilla, joten Nordea kurssi tulevaisuudessa on tietenkin kysymysmerkki. Kyseessä on sinänsä hyvällä pohjalla olevasta yhtiöstä, mutta toimintaympäristön ja maailmantilanteen muutokset voivat aiheuttaa kolhuja. Nordea suurella varmuudella pärjää kuten ennenkin, mutta sijoittajien arvostukseen vaikuttaa niin moni asia, ettei liian pitkälle meneviä ennustuksia kannata tehdä.

Onko Nordea osake hyvä sijoituskohde?

Nordean osakkeessa sijoittajia saattaa erityisesti kiinnostaa osinko. Se on 2020-luvulle tultaessa ollut 0,70 euron luokkaa, mitä voidaan pitää kelpo summana.

Maailman taloustilanne vaikuttaa luonnollisesti myös Nordean tilanteeseen. 2020-luvun muuttunut turvallisuustilanne Euroopassa sekä inflaatio eivät ole voineet olla vaikuttamatta muiden yritysten ohella myös rahoitusalan yrityksiin.

Joka tapauksessa on tärkeää tutustua osakkeeseen ja yritykseen huolellisesti oli kyseessä Nordea osake tai mikä tahansa muu arvopaperi. Netistä löytyy paljon tietolähteitä, joista selviävät pörssikurssit, yritysten taloustiedot sekä eri toimialojen tilanteet. Niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää omassa päätöksenteossa – muiden näkemysten varaan ei kuitenkaan pidä sokeasti heittäytyä, sillä jokainen sijoittaja kantaa sijoittamisen riskit itse. Näin ollen jokainen tekee lopulta itse omat päätöksensä.

Absoluuttisia totuuksia sijoituskohteiden hyvyydestä tai huonoudesta ei ole – joidenkin mielestä Nordea osake voi olla parempi kuin toisten. Asiantuntijat ja analyytikot toki pystyvät tekemään valistuneita arvioita eri yhtiöiden osakkeista. Kukaan ei kuitenkaan tiedä varmasti, miltä kurssi näyttää esimerkiksi kolmen, kuuden tai 12 kuukauden kuluttua.

Mitä osakkeiden ostamisessa on otettava huomioon?

Aivan alkajaisiksi on syytä huomioida, että sijoittaminen on riskialtista puuhaa. Kurssit muuttuvat, joten osakkeilla on parhaassa tapauksessa mahdollista tehdä runsaasti voittoa, mutta toisaalta pahimmassa tapauksessa raskaita tappioita – jopa menettää sijoitetut varat kokonaan.

Näin ollen jos esimerkiksi Nordea osake on omalla hankintalistalla, on Nordeaan yrityksenä syytä tutustua huolellisesti. Hieman perehtyneisyyttä vaaditaan, jotta on mahdollista arvioida, onko osakkeen hinta matala vai korkea suhteessa yrityksen nykytilaan sekä tulevaisuuden odotuksiin. Yrityksen lisäksi laajempikin taloustilanne on hyvä huomioida, sillä kokonaisvaltainen pörssikurssien lasku koskettaa laaja-alaisesti monia toimialoja ja niiden yrityksiä.

Lisäksi jo ennakkoon on hyvä miettiä, onko tekemässä pitkän aikavälin sijoitusta vai pyrkiikö kenties ostamaan nyt halvalla ja myymään pian kalliimmalla. Pitkän aikavälin sijoituksissa uskotaan, että osakekurssin trendi on heilahteluista huolimatta lopulta positiivinen. Pitkäaikaiselta sijoittajalta vaadittava ominaisuus onkin kyky sietää kurssimuutoksia suuntautuivatpa ne ylös tai alas. Lyhyen aikavälin sijoitukset puolestaan perustuvat oikea-aikaiseen ostamiseen ja sijoittajan näkemykseen siitä, että kurssi on pian nousemassa.