Siirry suoraan sisältöön

Nokia osake

Tämän takia fintech on edelleen hyvä ala investoitavaksi

Nokia osake teki monista miljonäärejä 1990-luvulla. Sen arvonnousu oli kymmenessä vuodessa uskomattomat 80 000 prosenttia. Kesäkuussa vuonna 2000 Nokian osake oli kaikkien aikojen korkeimmalle noteerattu, sen arvo oli tuolloin 65 euroa. Kurssidramatiikkaa tuli, kun osake splitattiin ja arvo putosi jopa 6,35 euroon 2000-luvulla. Yhtiöllä on pitkä historia Helsingin pörssissä, jossa se on ollut listattuna vuodesta 1915 lähtien. Ja yhtiön historiaan kuuluu moninaisia vaiheita, Nokia on valmistanut kaikenlaista tarviketta kumikalosseista 5G-verkkoihin. Tunnetuinta lienee kuitenkin matkapuhelintuotanto.

Osakkeiden ja muiden sijoitusinstrumenttien ostaminen ja hallussapito suositulla Nordnet-kaupankäyntialustalla on helppoa. Nordnet tarjoaa laajan valikoiman saatavilla olevia osakkeita, hyödykkeitä ja ETF-rahastoja. Klikkaa linkkiä ja avaa oma eToro-tilisi muutamassa minuutissa.

Nordnetssa voit ostaa osakkeita 0€ välityspalkkiolla. Sijoita kotimaisiin tai ulkomaisiin osakkeisiin.

Pääomasi on vaarassa: sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Tarkasta kaikki sovellettavat maksut. Huomaathan, että 76 % piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa.Nordnet

Nokia osake on ollut nousussa

Nokian kurssi on viimeisen vuoden aikana ollut nousussa. Kaukana ollaan kuitenkin huippuajoista, sillä tänä päivänä kurssi on noin 5,5 euroa osakkeelta. Nokian osakkeet ovat vuosia olleet Helsingin pörssin vaihdetuimpia osakkeita.

Nokia on yllättänyt antamalla positiivisia tulosvaroituksia. Näkymät ovat valoisia vuodelle 2022 ja 2023 huolimatta maailmanlaajuisesta komponenttipulasta. Osakkeiden arvostus on kuitenkin edelleen matalalla tasolla. Luottamus siihen, että käänne parempaan on jo tapahtunut parantaa kuitenkin tuotto/riski -suhdetta.

Todennäköisesti samanlaista kasvubuumia ei Nokian yhteydessä tulla näkemään, mutta pikkuhiljaa osakkeen arvonnousu kertoo kuitenkin jotain siitä, että pohjamudissa vuosia pyörinyt osakkeen arvo ja sitä myöten yhtiön arvostus on matkalla oikeaan suuntaan.

Sijoittaako vai eikö sijoittaa?

Sijoittajat haluavat tietysti parhaan mahdollisen tuoton sijoituksilleen, oli sitten kyseessä osake- tai muu sijoittaminen. Harva sijoittaja ottaa riskiä, jos on selvää, että tuotot jäävät olemattomiksi. Positiiviset tulosvaroitukset Nokialta herättänevät sijoittajien mielenkiintoa.

Pörssikurssit meillä ja maailmalla ovat talouden mittareita. Talouden ollessa vaikeuksissa kurssit laskevat, ja kun talous vetää, kurssit ovat noususuunnassa. Aivan niin yksinkertaista ei pörssikurssien muodostuminen kuitenkaan ole, vaan niihin vaikuttavat monet asiat. Maailmanpolitiikka, sodat ja kriisit vaikuttavat kaikki osaltaan kurssimuodostukseen, ja aina on olemassa yhtiöitä, joiden osakekurssit uivat vastavirtaan.

Kuinka listatut kasinoyhtiöt tarjoavat bonuksia?

Nokia on ehdottomasti yksi kuuluisimmista, ellei kuuluisin, yhtiö koko Suomessa. Tämä tietoliikennealan yhtiö on jopa niin kuuluisa, että vaikka monet muut suuret yritykset käyttävät samaa nimeä, juuri Nokia puhelimet tulevat monelle ensimmäisenä mieleen yhtiön nimestä.

Siksi ei ole ihme, että monia suomalaisia kiinnostaa, miten tämän julkisen osakeyhtiön osakkeita voidaan oikein ostaa. Onneksi sinun ei tarvitse miettiä tätä asiaa enää kauempaa. Me tulemme vastaamaan juuri tähän kysymykseen sekä muihin tärkeisiin asioihin liittyen juuri Nokia osakkeisiin. Avullamme voit päättää, tulisiko sinun hankkia juuri näitä osakkeita, ja selvittää, miten voit halutessasi näin tehdä.

Nokia on tunnettu yritys kaikkialla maailmassa

Suomi ei ole ainoa maa, missä Nokia on kuuluisa yritys. Erityisesti Nokia 3310 puhelin on kuuluisa kaikkialla maailmassa. Puhelin luotiin alkujaan vuonna 2000, mutta nykyään se on jopa eräänlaisessa kultti asemassa. Tähän on vaikuttanut erityisesti tämän puhelimen kestävyys, mikä on asia, joka puuttuu selkeästi lähes kaikilta uusilta puhelimilta.

Kieltämättä, Nokia on jäänyt hieman jälkeen älypuhelin kilpailussa verrattuna joihinkin muihin kuuluisiin vaihtoehtoihin. Tämä ei silti tarkoita, että se olisi tuhoon tuomittu. Nokia on onnistunut nousemaan upealla tavalla kokemansa tappion jälkeen, ja tämä tulee varmasti vain jatkumaan tulevaisuudessa.

Nokian pitkä historia on täynnä jännittäviä hetkiä ja juonenkäänteitä

Nokia on perustettu vuonna 1865, ja yhtiön historiaan on todellakin kuulunut todella monia erilaisia juonenkäänteitä. Tämä ei sinänsä ole yllättävää, koska harva yhtiö pystyy vain kasvamaan tasaisesti näin pitkän aikaa. Lisäksi Nokia toimii tietotekniikan alalla, mikä on tunnettu nopeista ja suurista muutoksista.

Nokian pörssikurssit kertovat hyvin yhtiön jännittävästä historiasta. 2000 luvulla yhtiö oli uskomattoman suuressa kasvussa, ja lähes kaikki vaikuttivat haluavan juuri tämän suomalaisen yhtiön luoman laitteen käyttöönsä. Kuitenkin 2010 luvun aikana tapahtunut älypuhelimien huuma vaikutti suuresti Nokian nousevaan kasvuun. Valmistajat kuten Apple nousi uskomattoman suureen suosioon iPhone puhelimen avulla, ja Nokia jäi hieman jälkijunaan. Yhtiö on kuitenkin selkeästi oppinut läksynsä, ja kehittänyt todella upeita vaihtoehtoja jälkikäteen.

Onko Nokia osake kannatettava vaihtoehto?

Tietenkin monia kiinnostaa tietää, onko Nokia osake vaihtoehto kannatettava. Tämä on kuitenkin hieman mahdoton sanoa. Tähän tietenkin vaikuttaa Nokian tulevaisuus ja se, että yhtiö toimii hyvin nopeasti muuttuvalla alalla. Kaikkien uusien muutoksien takia on hieman hankala ennustaa, miten Nokia tulee onnistumaan kilpailussa.

Miten Nokia osakkeita voidaan ostaa?

Jos haluat ostaa Nokian osakkeita, voit huomata sinulla olevan lukemattomasti erilaisia vaihtoehtoja. Koska kyseessä on maailmanlaajuisesti kuuluisa yhtiö, ja aivan kaikki tuntevat sen luomat tuotteet, sen osakkeita voidaan hankkia todella monen eri palvelun kautta. Tästä syystä voit vain valita sinulle sopivimman sivuston kuten Nordnetn tai PLUS500.

Kun olet valinnut sinulle sopivimman sivuston osakkeiden ostoon, sinun tulee tietenkin luoda itsellesi tili. Tämän prosessin suorituksen jälkeen voit tallettaa tilille rahaa. Tämä onnistuu eri sivustoilla eri tavoilla, riippuen siitä, mitä maksutapoja kyseinen sivusto tarjoaa. Sen jälkeen kun olet tallettanut tilillesi haluamasi summan rahaa, voit noudattaa palvelun ohjeita ostaaksesi Nokia osakkeita. Tämän jälkeen olet valmis, ja omistat nyt Nokian osakkeita.

Harvia osake

Nokian tulevaisuus

Vaikka juuri sanoimme, että on hieman hankala sanoa täysin varmaksi, onko Nokia osake kannatettava vaihtoehto, on tietenkin joitakin tekijöitä, jotka ennustavat sen tulevaisuutta. Puhelimien ja muiden vastaavien elektronisten laitteiden käyttö ei tule varmasti ainakaan hiipumaan vuosien aikana; päin vastoin. Sen lisäksi Nokia on selvästi oppinut 2010 luvulla tekemistään virheistä. Se on kasvanut uudelleen upeaan loistoon, ja vuonna 2017 se on koko Suomen suurin yritys liikevaihtonsa mukaan. Tämä ennustaa vain hyvää Nokian tulevaisuudelta.