Siirry suoraan sisältöön

Nokia osake

Miten suomalainen CRM järjestelmä voi auttaa yritystäsi?

Nokia osake teki monista miljonäärejä 1990-luvulla. Sen arvonnousu oli kymmenessä vuodessa uskomattomat 80 000 prosenttia. Kesäkuussa vuonna 2000 Nokian osake oli kaikkien aikojen korkeimmalle noteerattu, sen arvo oli tuolloin 65 euroa. Kurssidramatiikkaa tuli, kun osake splitattiin ja arvo putosi jopa 6,35 euroon 2000-luvulla. Yhtiöllä on pitkä historia Helsingin pörssissä, jossa se on ollut listattuna vuodesta 1915 lähtien. Ja yhtiön historiaan kuuluu moninaisia vaiheita, Nokia on valmistanut kaikenlaista tarviketta kumikalosseista 5G-verkkoihin. Tunnetuinta lienee kuitenkin matkapuhelintuotanto.

Nokia osake on ollut nousussa

Nokian kurssi on viimeisen vuoden aikana ollut nousussa. Kaukana ollaan kuitenkin huippuajoista, sillä tänä päivänä kurssi on noin 5,5 euroa osakkeelta. Nokian osakkeet ovat vuosia olleet Helsingin pörssin vaihdetuimpia osakkeita.

Nokia on yllättänyt antamalla positiivisia tulosvaroituksia. Näkymät ovat valoisia vuodelle 2022 ja 2023 huolimatta maailmanlaajuisesta komponenttipulasta. Osakkeiden arvostus on kuitenkin edelleen matalalla tasolla. Luottamus siihen, että käänne parempaan on jo tapahtunut parantaa kuitenkin tuotto/riski -suhdetta.

Todennäköisesti samanlaista kasvubuumia ei Nokian yhteydessä tulla näkemään, mutta pikkuhiljaa osakkeen arvonnousu kertoo kuitenkin jotain siitä, että pohjamudissa vuosia pyörinyt osakkeen arvo ja sitä myöten yhtiön arvostus on matkalla oikeaan suuntaan.

Sijoittaako vai eikö sijoittaa?

Sijoittajat haluavat tietysti parhaan mahdollisen tuoton sijoituksilleen, oli sitten kyseessä osake- tai muu sijoittaminen. Harva sijoittaja ottaa riskiä, jos on selvää, että tuotot jäävät olemattomiksi. Positiiviset tulosvaroitukset Nokialta herättänevät sijoittajien mielenkiintoa.

Pörssikurssit meillä ja maailmalla ovat talouden mittareita. Talouden ollessa vaikeuksissa kurssit laskevat, ja kun talous vetää, kurssit ovat noususuunnassa. Aivan niin yksinkertaista ei pörssikurssien muodostuminen kuitenkaan ole, vaan niihin vaikuttavat monet asiat. Maailmanpolitiikka, sodat ja kriisit vaikuttavat kaikki osaltaan kurssimuodostukseen, ja aina on olemassa yhtiöitä, joiden osakekurssit uivat vastavirtaan.