Siirry suoraan sisältöön

Norwegian osake

Tämän takia fintech on edelleen hyvä ala investoitavaksi

Suomalaisillekin tuttu halpalentoyhtiö Norwegian Air Shuttle (NAS) eli Norwegian on liidellyt taivaalla jo yli kolmen vuosikymmenen ajan. Alun perin se ei ollut mikään halpalentoyhtiö, vaan sellainen siitä tuli vasta vuonnaa 2007, kun se osti Finnairin osuuden ruotsalaisesta FlyNordic-halpalentoyhtiöstä. Taloudellisessa mielessä Norwegian on jo pidemmän aikaa lentänyt vastatuuleen. Vuosi 2020 ja korona lisäsivät haasteita entisestään.

Vaikka Norwegianin matka on ollut vaivalloinen, se on silti edelleen olemassa. Rohkeissa sijoittajissa tämä herättääkin kasvavaa kiinnostusta. Moni uskoo vakaasti siihen, että lentoliikenne kuitenkin toipuu pikkuhiljaa koronaviruskriisistä ja lähtee jopa uuteen nousukiitoon. Norwegianin osake on epäilemättä riskisijoitus, jonka kohtalo riippuu lentoteollisuuden tulevaisuuden käänteistä. Jos olet rohkea sijoittaja ja tykkäät ottaa riskejä, Norwegian voi olla jännittävä lisä sijoitussalkkuun.

Norwegianin osakkeet ja sijoitusalustan valitseminen

Jos päätät sijoittaa Norwegianiin, tarvitset alustan, jossa ostat, säilytät ja halutessasi myyt osakkeita. Voit avata osakesäästötilin joko pankkiin tai valita jonkun muun sijoitusalustan. Kun sinulla on osakkeillesi tili pankissa tai jollain muulla alustalla, voit sijoittaa osakkeisiin, rahastoihin, ETF:iin (pörssinoteeratut rahastot) ja moniin muihin sijoitusinstrumentteihin. Alustalla voit tehdä kauppoja, seurata markkinatietoja ja tutkia sijoitusmahdollisuuksia.

Mikä sitten on hyvä alusta Norwegianin osakkeen ostamiseen ja säilyttämiseen? Se riippuu ennen kaikkea sinusta itsestäsi. Mitkä ovat tavoitteesi sijoittamisen suhteen ja onko sinulla kokemusta sijoittamisesta? Jotkut sijoitusalustat on suunniteltu erityisesti aloittelijoille, kun taas sopivat ehkä paremmin kokeneemmille sijoittajille.

Jos olet kiinnostunut Norwegianin osakkeista, mutta sinulla ei ole aiempaa kokemusta sijoittamisesta, käytä aikaa asiaan tutustumiseen. Opiskele sijoittamisen perusteet; voit hyödyntää netistä löytyviä materiaaleja ja opetusvideoita. Laadi sitten selkeä sijoitussuunnitelma, jossa määrittelet tavoitteesi, riskinsietokykysi ja aikakehyksesi. Harkitse sijoitussalkun hajauttamista; se pienentää riskejäsi, jos Norwegianin kanssa ei synny tulosta. Aloita pienellä summalla ja seuraa talousuutisia. Vasta kun olet tehnyt kaiken tämän, on aika valita luotettava sijoitusalusta. Muista, että kaikenlaiseen sijoittamiseen liittyy aina riskejä, joten keskustelusta talousasiantuntijankaan kanssa ei varmasti ole haittaa.

Norwegianin osakkeen pääpiirteet

Norwegianin osakkeen nykyinen hinta on alhainen. Sen vuoksi se voi olla hyväkin vaihtoehto hajautettuun sijoitussalkkuun. Yhtiön tulevaisuudennäkymät ovat kuitenkin epävarmat, kuten lentoliikenteessä yleensäkin. Vaikka koronakriisistä selvittäisiin lopulta, tulevaisuus on täynnä uusia haasteita ja varma suuntaa on vaikea ennustaa. Lentoliikenteen hiilijalanjälki on valtava, mikä tulee tulevaisuudessa näkymään lentojen hinnoissa. Myös epävarma tilanne maailmassa vaikuttaa siihen, miten ja minne ihmiset lentävät.

Norwegianin osakkeen kohdalla sijoittaja ottaa tietoisen riskin. Se, näyttäytyykö sijoitus Norwegianiin positiivisena vai negatiivisena, liittyy paljon suurempiin kokonaisuuksiin kuin vain siihen, minkälaisia askeleita Norwegian yhtiönä ottaa jatkossa. Sijoituksien hajauttaminen eri omaisuusluokkiin voi auttaa hallitsemaan Norwegianin osakkeeseen sijoittamisen riskiä.

Kurssit muuttuvat päivittäin, joten kokonaisvaltaisen kuvan saaminen yhtiöstä on tärkeää. Tarkastele siis yhtiön taloudellisia tunnuslukuja, kuten liikevaihtoa, voittoa, velkaantuneisuutta ja kassavirtaa. Yhtiön tulosraportointi antaa käsityksen yhtiön taloudellisesta tilanteesta, sen suorituskyvystä ja tulevaisuudennäkymistä.

Miten aloitat

Osakesijoittamisen alkeet haltuun
Bonusten lunastusprosessi nettikasinoissa: kattava opas uusille pelaajille

Ensimmäiseksi sinun täytyy kirjautua valitsemasi sijoituspalvelun käyttäjäksi. Tämä tapahtuu siten, että menet sivuston etusivulle ja etsit sieltä ”Aloita kaupankäynti’ -painikkeen tai vastaavan. Klikkaamalla sitä eteesi avautuu todennäköisesti lomake, johon täytät tarvittavat henkilökohtaiset tietosi ja jonka jälkeen sinulle luodaan palvelun tili. Seuraavaksi sinua pyydetään vahvistamaan tilisi. Tämä tapahtuu useimmilla sijoitusalustoilla siten, että sinua pyydetään lähettämään kopio henkilöllisyystodistuksestasi. Kun tämä on tehty, voit alkaa käyttämään tiliäsi.

Kun sinulla on tili, sinun on talletettava sinne rahaa, jotta voit alkaa ostaa haluamiasi osakkeita. Tallettaminen on yleensä helppoa ja yksinkertaista, ja se vahvistetaan verkkopankkitunnuksilla. Seuraavaksi voit siirtyä tarkastelemaan osakkeita ja voit niiden joukosta Norwegianin osake. Jos päivän kurssi on sellainen, että päätät ostaa osakkeita, seuraat vaan sivuston ohjeita ja osakkeet siirretään sijoitustilillesi.

Mahdollisuudet sijoittaa Norwegian osakkeeseen

Norwegianin osakkeisiin voi sijoittaa monella eri alustalla. Aloittelijoiden kannattaa valita erityisen käyttäjäystävällisiä kaupankäyntialustoja, joilla on selkeät ohjeet ja opetusmateriaalit sijoittamiseen. Monet suuret pankit ja välittäjät tarjoavat tällaisia palveluita. Ne ovat olla erittäin hyödyllisiä, kun tutustuu erilaisiin sijoitusmahdollisuuksiin ja haluaa aloittaa sijoittamisen.

Jos taas on kokenut osakesijoittaja ja käy vaikkapa päiväkauppaa, arvostaa todennäköisesti hieman edistyneempiä kaupankäyntialustoja. Parhailla alustoilla on tarjolla reaaliaikaisia markkinatietoja ja monipuolisia kaupankäyntityökaluja. Niillä saattaa olla myös alhaisemmat kaupankäyntikulut.

Pitkäaikaiset sijoittajat, jotka eivät harjoita osakekauppaa päivittäin, voivat arvostaa alustoja, jotka tarjoavat ennen kaikkea sijoitusrahastoja tai muita automatisoituja sijoitusvaihtoehtoja. Tällaiset ratkaisut tekevät salkunhallinnasta paljon yksinkertaisempaa ja vähentävät merkittävästi myös kaupankäynnin kustannuksia.

Jos tavoittelet mahdollisimman monipuolista salkkua, jossa on Norwegianin osakkeen lisäksi kaikenlaista muuta, kannattaa valita alusta, jotka tarjoavat laajan valikoiman erilaisia mahdollisuuksia: osakkeita, joukkovelkakirjoja, rahastojen ja niin edelleen. Jos haluat lisäksi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin, valitse alusta, joka tukee mahdollisesti useitakin valuuttoja.

Norwegian osake ja sijoitusalustojen turvallisuus

Kaikki sijoitusalustat käsittelevät asiakkaiden henkilökohtaisia taloudellisia tietoja. Kun vhaluat sijoittaa Norwegianin osakkeisiin ja valitset sopivaa kaupankäyntialustaa, ole tarkkana turvallisuusasioiden kanssa. Sijoittamiseen tarkoitetun alustan tulisi ensinnäkin olla lisensoitu ja säännelty. Silloin sijoittaja voi olla varma siitä, että, että alusta toimii lakien ja määräysten puitteissa. Sääntelyviranomaiset ja lisenssit vaihtelevat eri maiden ja eri alustojen välillä, joten asiaan kannattaa paneutua huolella.

Tietoturva on erittäin tärkeä osa turvallista sijoittamista. Hyvän maineen omaavat sijoitusalustat käyttävät toiminnassaan vahvaa salausta ja muita turvatoimia. Hyvillä alustoilla on käytössä kaksivaiheinen todennus ja muita turvatoimia tuomassa extraturvaa asiakkaiden tietojen suojaamiseen.

Myös asiakaspalvelun laatu liittyy turvallisuuteen. Hyvä sijoituspalvelu tarjoaa käyttäjilleen ammattimaista asiakastukea ja ennen kaikkea selkeitä ohjeita. On tärkeää, että sijoittaja saa apua nopeasti, jos alustalla tulee eteen ratkaistavia kysymyksiä.

Ennen kuin päätät sijoittaa Norwegianiin, lue kaikki mahdollinen saatavilla oleva tieto sinua kiinnostavasta sijoitusalustasta. Lue arvosteluja, listauksia, keskusteluja ja käyttäjien kokemuksia. Vertaile eri vaihtoehtoja toisiinsa ja tarkista lopuksi alustan tarjoamat turvallisuusominaisuudet. Osakkeisiin sijoittaminen on aina riskisaltista ja vielä enemmän riskejä otat, jos valitset huonon ja epäluotettavan kaupankäyntialustan.

UKK

Mitkä ovat usein kysytyt kysymykset, kun mielessä on sijoittamisen aloittaminen ja Norwegianin osakkeeseen sijoittaminen? Nämä kysymykset vastauksineen löydät seuraavasta.

Eri sijoitusalustoista löytyy eroja muun muassa käytettävyyden, tarjottujen sijoitusinstrumenttien monipuolisuuden ja kaupankäyntikulujen suhteen. Toiset tarjoavat parempia työkaluja ja enemmän tietoa aktiivisille kauppiaille, kun taas toiset keskittyvät aloittelijoiden huolelliseen opastamiseen. Eri alustoilla voi myös olla erilaiset tietoturvakäytännöt.

Kun haluat sijoittaa Norwegianiin, valitse ensin sinulle sopiva kaupankäyntialusta. Klikkaa itsesi alustalle, ja seuraa sitten alustan ohjeita ja anna tarvittavat tiedot. Kun sinulla on tili, siirrä sinne rahaa, minkä jälkeen voit etsiä sivustolta Norwegianin osakkeen ja aloittaa sen ostamisen haluamallasi summalla.

Varmista, että sinua kiinnostava alusta on todettu luotettavaksi toimijaksi. Tarkista, käyttääkö alusta vahvaa salausta ja muita suojatoimia. Myös hyvä asiakastuki, selkeät käyttöehdot ja mahdolliset kaksivaiheiset todennusmenetelmät ovat tärkeitä merkkejä turvallisesta alustasta.