Siirry suoraan sisältöön

Finnairin osake

Finnairin osake
Finnair on yksi mielenkiintoisimmista sijoituskohteista ja se onkin noussut yhdeksi suomalaisten suosikiksi. Finnairin osake on erittäin haluttu, ja sen odotetaan pääsevän oikeaan noususuhdanteeseen, kunhan lentoliikenne pysyy liikkeessä maailman tilanteen huomioon ottaen. Vuonna 2021 Finnairin osakkeita omistettiin jopa 100 000 kappaletta. Vuonna 2017 osake oli huipussaan, ja vuodesta 2018 lähtien yritys on ollut laskusuhdanteessa. Sen kuitenkin odotetaan lähtevän pian selvään nousuun, vaikka kurssikehitystä on hankala etukäteen ennustaa. Jää siis nähtäväksi kuinka korkealle osakkeen arvo kipuaa.

Onko Finnairin osake sijoittamisen arvoinen?

Finnair on sijoittajalle mielenkiintoinen kohde, sillä Finnairin pörssikurssi on ollut melko suoraan kosketuksissa maailmalla vallitsevaan tilanteeseen. Silloin kun lentoliikenne pelaa moitteettomasti ympäri maailman, myös Finnairin arvo on ollut korkealla.

Yhtiönä Finnair lentää todella moneen eri maahan, mutta Euroopan ja Aasian väliltä tulee sen suurin tuotto. Yli puolet Finnairin tuotoista on nimittäin tullut Euroopan ja Aasian välisestä lentoliikenteestä. Tästä puhuu puolestaan Helsingin erinomainen sijainti Aasiaan nähden.

Kun miettii yritystä sijoittajan näkökulmasta, kannattaa huomioida sekä polttoaineen hinnat että valuuttakurssit, sillä ne vaikuttavat myös yrityksen tuottoon. Lisäksi mahdolliset pandemiat ja matkakohteiden luonnonkatastrofit ovat yhteydessä yrityksen tuottoon ja sitä myötä myös sijoituksen kannattavuuteen.

Finnairin

Osakkeiden ja muiden sijoitusinstrumenttien ostaminen ja hallussapito suositulla Nordnet-kaupankäyntialustalla on helppoa. Nordnet tarjoaa laajan valikoiman saatavilla olevia osakkeita, hyödykkeitä ja ETF-rahastoja. Klikkaa linkkiä ja avaa oma Nordnet-tilisi muutamassa minuutissa.

Mitä ottaa huomioon Finnairiin sijoittaessa?

Tärkein asia sijoittajan kannalta on varmasti se, että Finnair on kasvuyhtiö. Yrityksen liikevaihto on ollut vakaassa kasvussa aiempien vuosien aikana ja sen nähdään jatkavan kasvuaan tasaisesti seuraavien vuosien ajan.

Sijoittajan kannalta tärkeintä varmasti onkin se, että yrityksen liikevaihto on menossa tasaisesti parempaan suuntaan. Se nimittäin enteilee myös sijoittajalle hyvää tulosta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pörssikurssit vaihtelevat päivittäin. Vaikka osakkeiden hinnat eivät noin vain täysin alas painukaan, voi jokin maailman tapahtuma enteillä tulossa olevaa nousu- tai laskusuuntaa.

Finnair on laadustaan ja hyvästä palvelustaan tunnettu suomalainen lentoyritys. Moni suomalainen sijoittaa Finnairiin, sillä kyseessä on ainoa suomalainen lentoyritys. Suomalaisia yrityksiä halutaan tukea, sillä ne eivät ole maailman tasolla yhtä suosittuja. Tässä artikkelissa perehdymme

Finnair Oy yrityksenä

Moni suomalainen on taatusti lentänyt joskus Finnairin lentokoneella ja kyseessä onkin yksi suosituimmista suomalaisten valitsemista lentoyhtiöistä. Finnair tunnetaan Suomessa erityisesti loma- ja reittilentojen järjestäjänä, mutta yritys välittää myös rahtilentoja.

Finnair sai alkunsa jo vuonna 1923, jolloin Aero-niminen yritys alkoi tehdä yhteistyötä saksalaisen Junkers-lentokonevalmistajan kanssa. Vaikka sitä saattaa olla vaikea uskoa, tällä hetkellä Finnair on itse asiassa maailman viidenneksi vanhin lentoyhtiö. Ensimmäiset Aeron lennot tehtiin Helsingistä Tallinnaan vuonna 1924 vesilentokoneella. Alkuaikoina lentoja tehtiinkin pääosin vain Tallinnan ja Tukholman välillä.

Vasta vuonna 1997, yrityksen nimeksi tuli virallisesti Finnair Oyj. Finnair tunnettiin erityisesti 2000-luvulla yhtenä täsmällisimmistä suomalaisista osakkeista. Vuonna 2018 Finnairilla työskenteli yli 3600 ihmistä ja yrityksestä on tullut yksi suomalaisten suosituimmista sijoituskohteista

Finnair löytyy monien suomalaisten osakesalkusta

Finnair on ehdottomasti yksi vaihdetuimmista osakkeista Suomessa. Kyseessä on riskialttiimpi sijoitus kuin esimerkiksi indeksirahastot tai Kesko. Finnairilla on muissa maissa myös useita kilpailijoita, jotka tarjoavat halvempia lentoja. Toisaalta Finnair on tunnettu erityisesti laadukkaasta palvelustaan, mikä on tuonut viime vuosina yritykselle menestystä. Vaikka lentojen hinnat ovat olleet korkeammalla, on lentopalveluiden laatuun pystynyt luottamaan.

Toisaalta moni suomalainen on alkanut viime vuosina miettimään yhä enemmän lentämisen ympäristövaikutuksia. Moni on päättänyt ilmastonmuutoksen vuoksi lentää vähemmän tai lopettaa lentämisen kokonaan. Finnair onkin pyrkinyt vähentämään lentojensa hiilidioksidipäästöjä, jotta ihmiset pystyisivät lentämään myös tulevaisuudessa. Lentämiseen kohdistuva kritiikki saattaa kuitenkin vaikuttaa Finnair osakkeen kurssin kehitykseen jatkossa.

Miten Finnairilla menee tällä hetkellä?

Juuri nyt helmi-maaliskuussa 2022 Finnair osake on laskussa maailmantilanteen vuoksi. Helsingin pörssissä on muitakin yrityksiä, joihin maailman taloustilanne on vaikuttanut negatiivisesti. Vaikka Finnairilla menee nyt huonommin, ei se tarkoita, että tilanne olisi tämä tulevaisuudessakin. Yrityksen osake on ollut laskussa aiemminkin erityisesti silloin, kun lentäminen on ajoittain vähentynyt.

Koska maailman taloustilanne ja osakemarkkinat yleisesti ovat erittäin epävakaita, ei koskaan voida tarkalleen ennustaa, mikäli tietyn yrityksen kurssi tulee nousemaan. Maailman pörssikurssit laskevat erityisesti kriisiaikoina, jolloin sijoittajat menevät paniikkiin ja myyvät sijoituksiaan. Toisaalta pitkällä aikavälillä sijoittavat luottavat siihen, että pörssikurssit kääntyvät vielä jossain vaiheessa nousuun. Yleisesti voidaan sanoa, että esimerkiksi 10 vuoden aikana pörssikursseilla on keskimääräisesti nouseva trendi.

Miksi Finnairiin sijoitetaan?

Moni saattaa ihmetellä, miksi Finnairiin sijoitetaan, kun Finnair osakkeen kurssin kehittymistä on hankala ennustaa. Suomalaiset sijoittajat ovat kuitenkin halunneet tukea suomalaista lentoyhtiötä, joka on selvinnyt kaikkein vaikeimmistakin kriiseistä. Finnairillakin on ollut vaiheita, jolloin on pohdittu, mikäli yrityksen toiminnan jatkaminen tulee olemaan edes kannattavaa.

Koska osa Finnairin osakkeen arvosta on kiinni valtion varoissa, on sijoitus koettu vähempiriskisenä sijoituskohteena. Tämä ei kuitenkaan takaa sitä, että Finnair osake tulisi nousemaan. Tästä syystä jokaisen sijoittajan pitää itse arvioida, mihin osakkeisiin he rahansa haluavat laittaa. Moni sijoittaa Finnair osakkeen lisäksi myös moniin muihin suomalaisiin osakkeisiin sekä ulkomaisiin pörsseihin. Näin on mahdollistaa hajauttaa sijoituksiaan, joka vähentää hieman riskiä menettää sijoituksiaan liikaa.

Yhteenveto

Finnair osake löytyy siis useimpien suomalaisten sijoitussalkusta, sillä kyseessä on luotettu ja vakaa yritys. Finnair osakkeen pörssikurssi on laskenut ja noussut maailman tilanteesta riippuen paljonkin. Osake ei ole kuitenkaan missään vaiheessa täysin menettänyt suosiotaan.