Siirry suoraan sisältöön

Finnairin osake

Finnairin osake
Finnair on yksi mielenkiintoisimmista sijoituskohteista ja se onkin noussut yhdeksi suomalaisten suosikiksi. Finnairin osake on erittäin haluttu, ja sen odotetaan pääsevän oikeaan noususuhdanteeseen, kunhan lentoliikenne pysyy liikkeessä maailman tilanteen huomioon ottaen. Vuonna 2021 Finnairin osakkeita omistettiin jopa 100 000 kappaletta. Vuonna 2017 osake oli huipussaan, ja vuodesta 2018 lähtien yritys on ollut laskusuhdanteessa. Sen kuitenkin odotetaan lähtevän pian selvään nousuun, vaikka kurssikehitystä on hankala etukäteen ennustaa. Jää siis nähtäväksi kuinka korkealle osakkeen arvo kipuaa.

Onko Finnairin osake sijoittamisen arvoinen?

Finnair on sijoittajalle mielenkiintoinen kohde, sillä Finnairin pörssikurssi on ollut melko suoraan kosketuksissa maailmalla vallitsevaan tilanteeseen. Silloin kun lentoliikenne pelaa moitteettomasti ympäri maailman, myös Finnairin arvo on ollut korkealla.

Yhtiönä Finnair lentää todella moneen eri maahan, mutta Euroopan ja Aasian väliltä tulee sen suurin tuotto. Yli puolet Finnairin tuotoista on nimittäin tullut Euroopan ja Aasian välisestä lentoliikenteestä. Tästä puhuu puolestaan Helsingin erinomainen sijainti Aasiaan nähden.

Kun miettii yritystä sijoittajan näkökulmasta, kannattaa huomioida sekä polttoaineen hinnat että valuuttakurssit, sillä ne vaikuttavat myös yrityksen tuottoon. Lisäksi mahdolliset pandemiat ja matkakohteiden luonnonkatastrofit ovat yhteydessä yrityksen tuottoon ja sitä myötä myös sijoituksen kannattavuuteen.

Mitä ottaa huomioon Finnairiin sijoittaessa?

Tärkein asia sijoittajan kannalta on varmasti se, että Finnair on kasvuyhtiö. Yrityksen liikevaihto on ollut vakaassa kasvussa aiempien vuosien aikana ja sen nähdään jatkavan kasvuaan tasaisesti seuraavien vuosien ajan.

Sijoittajan kannalta tärkeintä varmasti onkin se, että yrityksen liikevaihto on menossa tasaisesti parempaan suuntaan. Se nimittäin enteilee myös sijoittajalle hyvää tulosta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pörssikurssit vaihtelevat päivittäin. Vaikka osakkeiden hinnat eivät noin vain täysin alas painukaan, voi jokin maailman tapahtuma enteillä tulossa olevaa nousu- tai laskusuuntaa.