Siirry suoraan sisältöön

Miten ostetaan osakkeita?

Sijoittaminen suomalaiseen kasinomarkkinaan: tulevaisuus on epävarma mutta potentiaalisesti tuottoisa

Moni aloitteleva osakesijoittaja pohtii, miten ostetaan osakkeita. Osakkeiden ostaminen on tehty tänä päivänä helpoksi. Netistä löytyy lukuisia kaupankäyntialustoja, joiden joukosta tulee vain valita se omiin tarpeisiin sopivin. Voit myös valita jonkin muu välittäjän kaupantekoon, ja useimmiten se on joko tavallinen pankki, verkkopankki tai pankkiiriliike. Kaupankäyntikulut vaihtelevat jokaisen alustan ja välittäjän mukaan, joten valinta kannattaa tehdä huolella. Joka tapauksessa sinun tulee rekisteröityä johonkin kaupankäyntialustalle mukaan. Jos päätät sijoittaa pankkisi kautta, tulee sinun liittyä pankin kaupankäyntialustalle.

Miten ostetaan osakkeita kaupankäyntialustalta?

Ennen osakkeiden ostamista sinun tulee rekisteröityä kaupankäyntialustalle ja tallettaa sinne rahaa. Tämän jälkeen voit tutustua alustan sijoituskohteisiin. Se, montako osaketta kannattaa ostaa, riippuu täysin siitä, kuinka paljon olet valmis sijoittamaan.

Ensimmäisellä kerralla ei kannata sijoittaa turhan moneen kohteeseen. Sijoittaminen ilman harkitsemista ei myöskään ole viisasta. On tärkeää tutustua eri kohteisiin, sillä sijoittamalla yritykseen ostat osan yrityksestä itsellesi. Kun olet valinnut kohteen, voit määrittää sille sen hinnan, jonka olet valmis maksamaan.

Hinnan lisäksi voit määritellä kuinka kauan ostotarjouksesi on voimassa. Jos osakkeen hinta vastaa tarjoamaasi määrää, kaupat toteutuvat ja osakkeet vaihtuvat nimiisi. Ennen kuin osakkeet tulevat sinulle, sinun tulee kuitenkin maksaa ne kokonaisuudessaan.

Voiko osakkeilla hävitä rahaa?

Osakkeilla voi myös hävitä rahaa. Tämä johtuu siitä, että sijoittaja tekee virheen jossakin kohden ja unohtaa täysin sen, että osakkeiden arvo voi laskea. Jotta voisi rikastua osakekaupoilla, tulisi osakkeet aina ostaa halvalla ja myydä kalliilla.

Huonoista osakkeista kiinni pitäminen ei myöskään ole järkevää. Jos osake jatkaa laskuaan, ei se välttämättä tule nousemaan sieltä aikoihin, jos koskaan. Siksi tulisi muistaa myydä osake pois ajoissa, jos sen arvo näyttää menevän selvästi alaspäin, eivätkä pörssikurssit näytä olevan nousussa aikoihin. Muista siis tarkkailla kurssien vaihteluita ja yrityksen menestystä.