Siirry suoraan sisältöön

Tecnotree osake

Tecnotree on kansainvälisesti toimiva IT-alan yritys. Sen osaamisaluetta ovat varsinkin teleoperaattoreille toimitettavat IT-ratkaisut. Toiminta on erittäin kansainvälistä, sillä toimipaikkoja on Suomen lisäksi muun muassa Etelä-Amerikassa ja Aasiassa.

Yritys on 2020-luvun alkupuolella tehnyt liikevoittoa, mutta edeltävällä vuosikymmenellä on myös ollut merkittävästi tappiollisia vuosia. 2010-luvulla turbulenssia oli jonkin verran, ja yhtiö jopa joutui yrityssaneeraukseen. Vuosikymmenen loppupuolella Tecnotreetä jopa haettiin konkurssiin, mutta konkurssi kuitenkin onnistuttiin välttämään. Suuret vaikeudet on sittemmin selätetty, mutta ne eivät tietenkään ole voineet olla vaikuttamatta osakkeen kurssikehitykseen. Pitkän aikaa Tecnotree osake on ollut erittäin edullinen.

Tecnotree osake pörssissä

Tecnotree osake on noteerattu pörssissä 2000-luvun alusta alkaen. Kurssikehityksessä nähtiin piikki vuoden 2005 tienoilla, kun osakkeen arvo oli hieman päälle kaksi euroa. Sen jälkeen kurssi on laskenut ja pysytellyt varsin alhaalla pitkään. Kyseessä on ollut niin sanottu senttiosake, sillä kurssi on alimmillaan painunut jopa alle 0,1 euron. Vaikeiden vuosien jälkeen 2020-luvun alussa kurssi toki nousi hurjasti kohoten jopa 1,5 euroon. Tällöin tuotto lukeutui Helsingin pörssin parhaisiin.

Tulevan kurssikehityksen ennustaminen ei tietenkään ole aivan yksinkertaista. Jos pahin turbulenssi on jo takana päin ja kasvun tiellä pysytään, voi kurssin ounastella nousevan nykyisistä lukemista pitkällä aikavälillä. Tecnotree osake ja sen hinta riippuvat luonnollisesti siitä, millaisia yhtiön taloudellinen kehitys ja sijoittajien usko jatkossa ovat. Koska kurssi on sangen alhainen, yksittäiset hyvät tai huonot uutiset voivat aiheuttaa siihen prosentuaalisesti hurjiakin muutoksia lyhyessä ajassa.

Kuinka ostaa Tecnotree osake?

Arvopapereita, kuten osakkeita, ostaakseen ei tarvitse soittaa minnekään tai marssia pörssitaloon paperinipun kanssa. Tänä päivänä sijoittamisen aloittaminen on helppoa, sillä internetistä löytää suuren määrän eri arvopaperivälittäjiä. Tecnotree osake noteerataan Helsingin pörssissä, joten ostajan on luonnollisesti valittava välittäjä, jonka kautta voi kyseisessä pörssissä käydä kauppaa.

Kaupankäynnin kohteeseen on luonnollisesti tutustua tarkasti ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä. Netin arvopaperivälittäjät ovat hyvä tapa sijoittaa, sillä ne varsinaisen ostamisen ja myymisen lisäksi ne usein tarjoavat myös paljon sijoittamisessa tärkeää tietoa. Välittäjän sivustolla saatetaan esimerkiksi julkaista alaan liittyviä uutisia sekä erilaisia podcasteja ja blogikirjoituksia.

Tutustu huolellisesti ennen sijoittamista

Jos itse on vielä vasta-alkaja ja sijoittaminen kiinnostaa, on aiheeseen syytä perehtyä huolellisesti ennen kaupoille lähtemistä. Tuurilla ne laivatkin seilaavat -tyyppinen ajattelu ei missään nimessä kannata, sillä pelissä ovat aina omat rahat.

Edullisen hintaluokan osakkeet, kuten Tecnotree osake, kiinnostavat monia varmasti juurikin siksi, että melko pienellä summalla saa kelpo määrän osakkeita. Helposti voi ajatella, että kun kurssi jonakin päivänä lähtee nousuun, on luvassa helppoa rahaa. Toki juurikin on näin monille käynytkin, sillä toisinaan kurssit nousevat kohisten. Pitää kuitenkin muistaa, ettei ole koskaan itsestäänselvää, että tietyt pörssikurssit nousevat tai laskevat. Jos jokin osake on edullinen, on sille yleensä aina olemassa hyvä syy.

Lisäksi jokaisen sijoittajan on hyvä huomioida, että sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Internet on pullollaan sijoittamiseen liittyvää uutisointia, keskustelua ja mielipiteitä, mutta jokainen kuitenkin tekee itse omat päätöksensä ja kantaa riskinsä itse. Tecnotree osake voi jonkun mielestä olla erittäin hyvä ostokohde juuri nyt, kun taas jonkun toisen mielestä tällä hetkellä sitä ei kannata hankkia. Koskaan ei kannata täysin heittäytyä muiden mielipiteiden varaan, vaan muodostaa oma näkemys seuraamalla kurssikehitystä, toimialan kehitystä, yrityksen taloustietoja sekä ylipäätään kaikenlaista aiheeseen liittyvää uutisointia seuraamalla.